Bosna i Hercegovina     | 15.07.2019. 19:09 |

Biščević Tokić: Ministrica Bogunić ukazala da je samo još Milošević ukinuo PPZ

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. jula (FENA) - Zastupnica Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Kantona Sarajevo Jasmina Biščević Tokić danas je, povodom inicijative Vlade KS za ukidanje Prosvjetno-pedagoškog zavoda (PPZ), podsjetila da je još u februaru ove godine ministrica za obrazovanje, nauku i mlade KS Zineta Bogunić jasno iznijela stav da je PPZ potreban.

Biščević Tokić u saopćenju za javnost navodi da je u intervjuu za obrazovni magazin "Školegijum" ministrica Bogunić tada kazala da Prosvjetno-pedagoški zavod treba pružati stručnu pomoć i savjete nastavnicima, te da pravi analize, procjene i mjere za napredovanje.

- Ministrica je tada kazala i da je našla podatak da je "samo Slobodan Milošević ukinuo Pedagoški zavod, pa ga je Zoran Đinđić opet osnovao". Ako je samo Slobodan Milošević ukinuo PPZ i ako to nakon njega čini samo ova Vlada KS, onda je logično da, slijedeći rezon ministrice Bogunić, postavimo pitanje - da li ova Vlada KS slijedi put Slobodana Miloševića?" - navela je u saopćenju Biščević Tokić.

Ona ocjenjuje očiglednim "da je nakon tzv. "autentičnog tumačenja" Zakona o visokom obrazovanju, ovo novi slučaj gdje većina nameće stvari protiv volje i zauzetih stavova ministrice Bogunić".

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Uk i Mesihović obišli gradilište Univerzitetske biblioteke u Sarajevu

KS-Trudnicama od 38. sedmice trudnoće do porođaja biće dovoljna jedna uputnica za preglede i porod

Ministrica Hota-Muminović i sarajevski učenici donacijom cipela podržali projekt 'Stazom sjećanja'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo