Kultura     | 16.07.2019. 09:22 |

Festival Fedra - Banjalučani odigrali predstavu 'Zakon za Gulivera'

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 16. jula (FENA) - Predstava "Zakon za Gulivera“ DIS - Pozorišta mladih Banja Luka odigrana je sinoć u okviru trećeg dana 47. teatarskog festivala BiH "Fedra“ koji se održava u Bugojnu.

Tekst i režiju za ovu predstavu koja "isijava mladalačkom vedrinom i energijom“ potpisuje Ognjen Bogdanović.

-Bogdanović je svoj tekst zasnovao na knjizi 'Guliverova putovanja', približivši ga balkanskom području i vremenu u kojem živimo. Predstava je rađena za odraslu i svjesnu publiku, i igra se na jezicima liliputanskog naroda i jezicima naroda i narodnosti BiH - naglasili su iz banjalučkog pozorišta.

Također, originalnim autorskim čitanjem poznatog djela, sarkazmom i glumački vještim načinom, predstava aktuelizira društvene teme, kritikujući odnose vlasti i naroda, pojedinca i društva.

Bugojanska publika večeras će moći pogledati predstavu "F.K.P.“, koju će odigrati glumci Pozorišta Travnik, dok će u jutarnjim satima u pratećem dijelu programa, Dječije pozorište "Eko-art“ iz Bugojna odigrati predstavu "Žabac i stranac“.

Festival će biti zatvoren 20. jula proglašenjem najuspješnijih pozorišnih ostvarenja, koje je u njegov takmičarski program uvrstio selektor Sead Đulić.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Koordinacija udruga očekuje potvrdu optužnice i uhićenje Mlaće, Cikotića i Granića

Cvitanović o samoubojstvu zaštićenog svjedoka: Ozbiljan propust istražnih i pravosudnih organa

Čović i Filipović u posjetu stranačkom vodstvu Uskoplja i Bugojna

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!