Bosna i Hercegovina     | 16.07.2019. 15:07 |

Tužiteljstvo HNŽ-a postupa u predmetima vezanim za Aluminij

FENA Saopćenje

MOSTAR, 16. srpnja (FENA) - Županijsko tužiteljstvo Mostar izvijestilo je u utorak da već postupa u više slučajeva prijava i formiranih predmeta u vezi poduzeća Aluminij d.d. Mostar, odbacivši sve prigovore o političkom utjecaju na ovo tužiteljstvo.

Pojedini predmeti u tom tužiteljstvu formirani su na temelju prijava uposlenih djelatnika, članova Sindikata, a neki su formirani i na temelju Izvješća Financijske policije FBiH i Udruge malih dioničara, ističu iz Tužiteljstva.

Među prijavljenima se, kako navode, uglavnom nalaze članovi prijašnjih i sadašnjih uprava i nadzornih odbora društva Aluminij d.d. Mostar.

Neki od ovih predmeta su u fazi istrage, a na njima radi više tužitelja i postupanje u ovim predmetima, zbog njihove složenosti, zahtijeva duži rad i provođenje više istražnih radnji, te određenih vještačenja.

Trenutno se u radu u Tužiteljstvu nalazi 6 predmeta, od kojih su dva predmeta zaprimljena u posljednjih mjesec dana, a podnositelji ove dvije prijave su članovi Udruge malih dioničara Aluminija d.d. Mostar, dok su u 5 slučajeva predmeti već ranije završeni, te su o njihovom ishodu upoznati podnositelji prijave i oštećeni, navode iz Tužiteljstva.

Naglasili su i kako, u skladu sa svojim mogućnostima, postupaju u svim gore navedenim predmetima te pozvali sve subjekte (sindikat i drugo) da dostave informacije i dokaze o eventualnim nezakonitim radnjama i njihovim počiniteljima, kako bi Tužiteljstvo provelo sveobuhvatnu istragu i provjeru svih tih navoda te utvrdilo eventualne počinitelje tih kaznenih djela.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Mostarski sajam: Unatoč izazovnim tržišnim uvjetima Aluminij Industrija ostvarila pozitivne rezultate

Tužiteljstvo HNŽ-a: Identificirano i lišeno slobode nekoliko osoba

Sarajliji mjesec dana pritvora zbog iznude i drugih kaznenih djela

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije