Bosna i Hercegovina     | 18.07.2019. 15:11 |

Komunalna poduzeća organiziraju odvoz krupnog otpada

FENA Saopćenje

MOSTAR, 18. srpnja (FENA) – Mostarska komunalna poduzeća organizirat će odvoz krupnog otpada (starog namještaja, kućanskih aparata, vrtnog, biljnog otpada i slično) svake zadnje subote u mjesecu kada građani mogu odložiti navedeni otpad pored kontejnera za komunalni otpad.

Građani i poduzeća mogu osobno odvesti i besplatno odložiti isključivo krupni ili građevinski otpad na gradsku deponiju građevinskog i krupnog otpada u Vrapčićima, preko puta stare deponije Uborak, i to svakim radnim danom od 7 do 14 sati, izvijestili su iz Službe za komunalne poslove i okoliš Grada Mostara.

Navedeno je kako je ova deponija ograđena i pod stalnim nadzorom te se ne mogu odlagati druge vrste otpada poput komunalnog, životinjskog i opasnog otpada, starih guma i slično.

Građani su dužni pridržavati se navedenog, a u protivnom će biti kažnjeni novčanom kaznom od 100 do 500 maraka, i to ako oštećuju posude za otpad, ulijevaju u njih tekućinu, bacaju žeravicu ili vrući pepeo, ostatke životinja, građevinski materijal, glomaznu ambalažu, dijelove kućnog namještaja i slično.

U posude za komunalni otpad zabranjeno je odlagati i papirnu ambalažu iz trgovačkih, ugostiteljskih i drugih poslovnih objekata, otpad iz mesnica i trgovina mesom i mesnim prerađevinama kao i otpad iz zdravstvenih ustanova, a navedeni poslovni subjekti trebaju sklopiti posebne sporazume s ovlaštenim operaterima koji zbrinjavaju navedene vrste otpada i odlagati ga odvojeno od komunalnog otpada u sklopu svojih poslovnih prostora.

Novčanom kaznom od 1 000 do 5 000 maraka kaznit će se poduzeće, druga pravna ustanova ili pravna osoba, a kaznom od 200 do 1 000 maraka odgovorna osoba u tim ustanovama ako ne postupaju s otpadom na propisani način.

Poduzeća i građani također mogu zatražiti i uslugu iznajmljivanja kontejnera i odvoza građevinskog otpada od renoviranja stanova od JP Komos i JP Parkovi.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom