Stranačke aktivnosti     | 19.07.2019. 10:16 |

Saopćenje za javnost SDA Bihać

FENA Saopćenje

Shodno posljednjim dešavanjima u Gradskom vijeću Bihaća, iznenađeni reakcijama SDP-a koji čini okosnicu vlasti u Gradu Bihaću, te zbog objektivnog informiranja sugrađana GO SDA Bihać daje sljedeće  

Drugovi u bihaćkom SDP-u su toliko izgubljeni da su zaboravili šta je pozicija, a šta opozicija. Naime, na posljednjoj, ali i na brojnim drugim sjednicama Gradskog vijeća, nisu imali i uglavnom nemaju, podršku  svojih političkih partnera u ovom zakonodavnom tijelu. Podsjećamo ih da su već tri godine u čvrstom partnerskom zagrljaju i da slijepo podržavaju sve materijale pa čak i one za koje i sami znaju da nisu dobri i da se donose radi nečijih privatnih interesa. Mijenjali su mišljenje od sjednice do sjednice, te su takvim postupcima od svojih partnera shvaćeni kao ''privjesak'' u bihaćkoj vlasti. Moramo ih, također, podsjetiti na Sporazum koji su potpisali još prije tri godine sa svojim partnerima, iz kojeg ništa nije realizirano, osim postavljanja svojih kadrova u upravljačke strukture u gradskom vijeću, gradskoj upravi, javnim preduzećima i javnim ustanovama. Ukoliko su Sporazum zagubili ili zaboravili, voljni smo njima, ali i građanima Bihaća dostaviti jedan primjerak na uvid da bi mogli uraditi analizu ne/urađenog, ''a u skladu sa pompeznim obećanjima''. Na pretprošloj sjednici Gradskog vijeća  aktuelna većina nije usvojila Izvještaji o radu i finansijskom poslovanju preduzeća na čijem čelu su direktori iz reda SDP-a. Odmah smo im dobronamjerno poručili da povuku svoje direktore sa tih pozicija jer nemaju podršku svojih partnera u vlasti te da na taj način sačuvaju dignitet svojih direktora i svoje partije, ukoliko on još uopšte i postoji. Na nekoliko posljednjih sjednica Gradskog vijeća su doživjeli poniženja svojih pojedinaca, ali i Kluba u cjelini, te je postalo evidentno da u Gradskom vijeću Bihaća ne postoji parlamentarna većina. Nerijetki su primjeri da na zasjedanjima Gradskog vijeća pojedini vijećnici iz reda SDP-a predlažu populističke inicijative i aktivnosti koje najčešće nemaju nikakve veze sa stvarnim potrebama naših sugrađana, pa zbog toga budu odbijene i neprihvaćene od njihovih partnera u vlasti. Nakon svega navedenog, mladi drugovi iz dezorijentiranog SDP-a nesvjesni odgovornosti koju imaju, s obzirom da su dio vlasti u Gradu Bihaću, se dosjete da za nefunkcionisanje većine u Gradskom vijeću Bihaća optuže i okrive opoziciju, odnosno SDA, što je presedan u demokratskom odlučivanju. Gospodo, mi vas podsjećamo da smo opozicija već tri godine, i da bez obzira na to nastavljamo punim kapacitetom raditi u cilju poboljšanja života naših sugrađana. Razumijemo mi da je vama teško objasniti vašem malobrojnom članstvu ulogu ''privjeska'' u obnašanju vlasti u Bihaću i vašu inertnost u ispunjavanju predizbornih obećanja. GO SDA Bihaća poziva većinu u Gradskom vijeću Bihaća da se napokon uozbilji i da konačno preuzmu odgovornost za ovaj grad, te da prestanu ponižavati i obmanjivati  sugrađane naivnim populističkim inicijativama i pričama. SDA nastavit će, kao i do sada, biti konstruktivna opozicija u Bihaću. Nudit ćemo dijalog i zajednička rješenja te  podržavati sve ono što bude u interesu naših sugrađana i za dobrobit našeg grada.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA BIHAĆ

Saopćenje za javnost SDA BIHAĆ

Saopćenje za javnost SDA Bihać

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo