Sport     | 19.07.2019. 11:20 |

SFK 2000 Sarajevo - Tamara Bojat ponovo u takmičarskom pogonu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. jula (FENA) - Igračica SFK 2000 Sarajevo Tamara Bojat oporavila se od povrede koljena i podiže formu pred nastupe svog tima u UEFA Ligi prvaka za žene.

Izabranice Samire Hurem nakon okončanja bazičnih priprema na Bjelašnici nastavile su trenirati u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru, a ono što naročito veseli stručni štab najtrofejnijeg ženskog kolektiva u državi jeste sve bolja forma Tamare Bojat.

Naime, dvadesetdvogodišnja reprezentativka Crne Gore, nakon višemjesečne pauze zbog povrede koljena, u punom je trenažnom procesu.

Bojat je propustila veći dio prošle sezone, a bitno je istaći da je u prošlogodišnjem nastupu tima u UEFA ligi prvaka za žene bila jedna od najboljih igračica i imala je veliki doprinos na terenu.

- Drago mi je što sam ponovo na treninzima. Povreda je iza mene i želim se što bolje pripremiti kako bi pomogla ekipi na terenu da ostvarimo što bolje rezultate - rekla je Bojat.

SFK 2000 Sarajevo bit će domaćin turnira grupne faze UEFA Lige prvaka, a pored bh. prvakinja nastupit će Breidablik (Island), ASA Tel-Aviv University (Izrael) i ŽFK Dragon 2014 (Makedonija).

Kvalifikacioni turnir će biti održan od 7. do 13. augusta u Sarajevu i Zenici.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Sedam golova u derbiju Zrinjskog i Sarajeva, bodovi ostali u Mostaru

Zvijezda 09 nakon preokreta savladala Tuzla City

Željezničar golom Krpića slavio protiv Širokog Brijega

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu