Regija     | 19.07.2019. 12:06 |

Dačić: Očekujemo veći angažman SAD-a po pitanju Kosova

FENA Cvita Kusić

WASHINGTON, 19. srpnja (FENA) - Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je nakon sastanka s visokim američkim dužnosnicima u Washingtonu da je pronalaženje mirnog i trajnog rješenja po pitanju Kosova visoko na listi prioriteta vanjske politike SAD-a.

 "Imajući sve to u vidu, mi očekujemo još veći angažman Amerike u narednom razdoblju kako bi se izvršio dodatan pritisak da se ukinu takse i stvore uvjeti za nastavak dijaloga", rekao je Dačić.

 Šef srbijanske diplomacije, koji je sudjelovao na Ministarskoj konferenciji o unaprjeđenju vjerskih sloboda u Washingtonu, kazao je kako su razgovori s visokim američkim dužnosnicima bili veoma dobri i korisni.

 "Tema svih razgovora je bila situacija u regiji. Još jednom se potvrdilo da se visoko ocjenjuje pozicija Srbije vezano za dijalog s Prištinom. Jasno se označava tko je kriv za prekid dijaloga i šta su budući koraci, a to je ukidanje taksi kako bi se nastavio dijalog", rekao je Dačić i ponovio da je Beograd spreman za nastavak dijaloga, ali ne prihvaća jednostrane akte koji pokazuju da Priština ne želi bilo kakav kompromis, javlja Tanjug.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

MUP Srbije: Pojačana kontrola na prijelazima, pozivamo kosovske dužnosnike da ne šire paniku

Na Kosovu Dan žalosti u spomen na žene i djevojke žrtve femicida

Haxholli: Srbija blokira kosovske autobuse na granici s Hrvatskom

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana