Ekonomija     | 19.07.2019. 12:36 |

Predstavljena poštanska marka sa motivom 'Banjalučke laste'

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 19.jula (FENA) – Predstavnici Turističke organizacije Banje Luke i „Pošta RS“ predstavili su danas poštansku markicu sa motivom čuvenog skoka sa Gradskog mosta - “Banjalučke laste”.

-Inspiracija za taj motiv na novoj poštanskoj marki je skok sa Gradskog mosta koji je prepoznatljiv već 66. godinu i zaštitni je simbol najstarije banjalučke manifestacije “Ljeto na Vrbasu” koju organizuje Turistička organizacija Grada Banja Luka - rekla je direktorica te organizacije Irena Radojević.

Podsjetila je da ovogodišnje „Ljeto na Vrbasu“ počinje 21.jula, te da postoje podaci da prvi skokovi s gradskog mosta datiraju još iz 1930. godine.

-Marka će se koristiti u poštanskom saobraćaju što će dodatno promovisati skokove sa Gradskog mosta koji su simbol Banje Luke i najstarije urbane manifestacije – istakla je Radojević.

Izvršni direktor u preduzeću "Pošte Srpske" Zoran Protić je rekao da je to preduzeće prepoznalo značaj manifestacije „Ljeto na Vrbasu“, kao vid promocije Banje Luke te podržale inicijativu Turističke organizacije da se izda poštanska markica sa motivom čuvene “banjalučke laste”.

-Poštanske marke su naši mali ambasadori – rekao je Protić i podsjetio da su emitovali markice s kulturno-istorijskih i turističkih manifestacija te na taj način promovišu RS.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder: Turizam je naša ekonomska prilika i moramo je zgrabiti

Avanturistički park Peć Mlini i Ravlića pećina privlače sve veći broj turista (VIDEO)

Međugorje očekuje veći povratak hodočasnika iz Italije (VIDEO)

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana