Bosna i Hercegovina     | 19.07.2019. 13:03 |

Goražde - Nastavak rekonstrukcije krovova stambenih zgrada u Vitkovićima

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 19. jula (FENA) - Rekonstrukcija krovova na stambenim zgradama u goraždanskom naselju Vitkovići bit će nastavljena narednih dana, potvrdio je pomoćnik gradonačelnika za urbanizam i prostorno uređenje Enver Adžem.

Pojasnio je da je riječ o drugoj fazi projekta kroz koji će biti riješen dugogodišnji problem prokišnjavanja sa kojim su se suočavali stanari.

- Zahvaljujući Federalnom ministarstvu okoliša i turizma koje je obezbijedilo najveći dio sredstava za ovaj projekat te gradskoj upravi Goražda, u rješavanje ovog gorućeg problema krenulo se prošle godine. U prvoj fazi sanirani su krovovi 15 zgrada dok je njih devet preostalo u drugoj fazi - pojasnio je Adžem.

Dodao je da su za sanaciju krovnih konstrukcija Federalno ministarstvo okoliša i turizma i Grad Goražde obezbijedili oko 350.000 KM.

- U prvoj fazi investirano je 217.000 KM, a u drugoj je predviđeno oko 137.000 KM. Gradska uprava provela je tendersku proceduru za izbor izvođača radova na preostalih devet zgrada i goraždanska firma "Kaja Company" odabrana je kao najpovoljnija. Radovi bi trebali početi u narednih sedam do deset dana, a rok za završetak projekta je 90 dana. Time ćemo konačno riješiti dugogodišnji problem prokišnjavanja sa kojim su se suočavali stanari u ovom naselju - kazao je pomoćnik gradonačelnika Goražda.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Počeo 27. planinarski pohod 'Grebak - put života'

Goraždani traže rješavanje problema nelegalne deponije u Šišetima

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!