Svijet     | 19.07.2019. 13:20 |

Di Maio pozvao Salvinija na sastanak nakon uzjamnih optužbi

FENA Internet

RIM, 19. jula (FENA) - Zamjenik premijera  Luigi Di Maio pozvao je u petak na sastanak s vladinim partnerom i drugim zamjenikom premijera Matteom Salvinijem  u svojevrsnoj mirovnoj ponudi koja je uslijedila nakon uzajamnih optužbi koje su izazvale zabrinutost za stabilnost talijanske vladajuće koalicije.

"Poželjno je da razgovaramo i da se vidimo danas", rekao je Di Maio u intervjuu za državni RAI 3. Čelnik protusistemskog Pokreta 5 zvijezda  je ustvrdio kako nije na djelu krah vladajuće koalicije. "Vlada nije upitna", rekao je.

Izbor Ursule von der Leyen kao nove predsjednice Evropske komisije izazvao je najnoviji sukob između dvojice saveznika, s tim da ju Di Maio podržava, a Salvini je bio protiv njenog izbora.

Glasine o mogućoj krizi koalicije pojačale su se u četvrtak navečer kad se ispostavilo da je Salvini zatražio susret s predsjednikom Sergiom Mattarellom.

Salvini je sinoć opovrgnuo da planira predati ostavku predsjedniku države.

Međutim, talijanski listovi u petak su špekulirali o mogućnosti da Italija na jesen održi prijevremene izbore, prenosi Reuters.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Tajani: Italija je otvorena za nove sankcije izraelskim neprijateljima

Velika operacija protiv milanskih firmi povezanih s mafijom 'Ndrangeta

Tajani pozvao Iran na uzdržanost

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!