Najave     | 19.07.2019. 13:27 |

Večeras otvaranje manifestacije 'Ustikoljansko ljeto 2019'

FENA Elma Geca

USTIKOLINA, 19. jula (FENA) - U općini Foča u FBiH večeras će biti otvorena tradicionalna 22. kulturno-sportska manifestacija "Ustikoljansko ljeto 2019.“

Kako je Feni kazao potpredsjednik Organizacionog odbora Sead Uzunović, program manifestacije ove godine znatno je skromniji u odnosu na prethodne.

- Zbog izrazito teške finansijske situacije u kojoj se nalazi Općina Foča u FBiH, bili smo prinuđeno da program ovogodišnje manifestacije po kojoj je Ustikolina bila prepoznatljiva, svedemo na minimum. Ipak nastojali smo održati tradiciju pa bar prirediti nekoliko događaja u okviru trodnevne manifestacije - kazao je Uzunović.

Naglasio je da je praktično manifestacija počela već danas sadržajima za najmlađe te takmičenjem Izviđačkog odreda "Stolac“ iz Ustikoline.

- I ove godine svoj doprinos manifestaciji dat će članice udruženja 'Žene Ustikoline' koje će prirediti izložbu rukotvorina. Večeras nakon svečanog otvaranja, ali i naredne dvije noći, publiku će zabaviti interpretatori narodne muzike. Sutra je predviđeno revijalno takmičenje u lovu ribe plovkom dok će u nedjelju biti održan tradicionalni nogometni turnir 'Šehidi Koline' - precizirao je Uzunović.

Organizator manifestacije "Ustikoljansko ljeto 2019.“ je Općina Foča u FBiH uz podršku sponzora.   

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

Rukometni savez BPK Goražde nagradio najbolje rukometašice i rukometaše

Srbija danas, nizom manifestacija, obilježava Dan državnosti

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'