Bosna i Hercegovina     | 20.07.2019. 15:11 |

HDZ BiH: Bosna i Hercegovina ne može biti država jedne stranke

FENA Saopćenje

MOSTAR, 20. srpnja (FENA) - Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) izvijestila je u subotu kako će, na tragu političkih prozivanja od strane partnera za uspostavu vlasti u BiH, nastaviti raditi s partnerima kako bi BiH profunkcionirala kao normalna, europska država u kojoj će tri konstitutivna naroda biti do kraja ravnopravna.

Iz ove stranke kažu kako su "bošnjački politički predstavnici iz SDA jasno i nedvosmisleno, spremni žrtvovati strateške i infrastrukturne interese cijele države u korist vlastitih interesa".

"Svi koji žele konkretan napredak, posebno partneri na bošnjačkoj i srpskoj strani s kojima smo ušli u postizbornu suradnju, moraju prihvatiti da nećemo dopustiti da nas se više zavlači i troši vrijeme na produciranje kriza što se odražava i na euroatlantske integracijske procese i aktivnosti s kojima već uvelike kasnimo", priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Navodi se kako HDZ BiH i stranke okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora nisu i neće biti dio problema i opstrukcija.

Iz te stranke pozvali su partnere iz SDA i SNSD-a na, kako kažu, zajednički pronalazak rješenja i povratak međusobnog povjerenja kako bi napravili iskorak između razina BiH i entiteta, ali i unutar Federacije BiH.

"Za HDZ BiH, vjerujemo i za naše partnere, te za cijelu BiH i njen europski put je prevažno da vlast profunkcionira, da konačno riješimo sva otvorena pitanja, pitanje izbornog zakona kao važnog stuba vladavine prava te zaštite ustavnih načela i općih principa ljudskih prava", stoji u priopćenju HDZ-a BiH.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

HDZ BiH: Domaći dužnosnici moraju predvoditi političke procese i europske integracije BiH

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo