Bosna i Hercegovina     | 21.07.2019. 10:42 |

Grad Goražde ove godine dodjeljuje šest javnih priznanja

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 21. jula (FENA) – Grad Goražde i ove godine  dodijelit će javna priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama, uz 18. septembar „Dan Bosanskopodrinjkog kantona i Grada Goražde“.

Kako je Feni kazao pomoćnik gradonačelnika za društvene djelatnosti Sanid Zirak u toku je javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu javnih priznanja.

Ove godine bit će dodijeljena priznanja „Počasni građanin“, „Zlatna plaketa“ i „Srebrna plaketa“, „Prijatelj/Prijateljica Goražda“, „Povelja za životno djelo“ i „Povelja humanosti“. Pristigle aplikacije razmatrat će Odbor za dodjelu javnih priznanja koji je formiralo Gradsko vijeće Goražde.

 - Ranijih godina smo imali dva do tri priznanja unutar jedne kategorije i na prijedlog Službe i Odbora za dodjelu javnih priznanja Grada Goražda, Gradsko vijeće je donijelo odluku da se dodjeljuje po jedno priznanje unutar svake od šest kategorija. Procedura je u toku i pozivamo sve zainteresovane fizičke osobe i pravne subjekte koji imaju svoje prijedloge da blagovremeno podnesu aplikacije – kazao je Zirak.

Precizirao je da kolektive i pojedince za dodjelu javnih priznanja mogu predložiti građani, gradonačelnik i upravna tijela Grada Goražda, vijećnici, preduzeća,  mjesne zajednice, udruženja, vjerske zajednice i humanitarne organizacije.

Izuzetak je  prijedlog za dodjelu javnog priznanja „Počasni građanin Grada Goražde“ koji mogu predložiti gradonačelnik ili pet vijećnika Gradskog vijeća.

Javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu priznanja otvoren je do 16. augusta 2019. godine, a prijedlozi za dodjelu jednog od šest priznanja dostavljaju se u pismenoj formi.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

Razvojna banka FBiH otvara poslovnicu u Goraždu

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!