Sport     | 20.07.2019. 20:15 |

Mladost odnijela tri boda iz Mostara

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 20. srpnja (FENA) - Povratničku sezonu u Premijer ligi BiH Velež je otvorio domaćim porazom 1:3 od Mladosti Doboj Kaknja.

Iako su u 90 minuta igre Rođeni bili aktivniji i opasniji, posebice u drugom poluvremenu, na kraju su ostali bez bodova ponajviše zahvaljujući vlastitim pogreškama. O situaciji na terenu najbolje ilustrira podatak da su domaći nogometaši izveli 15 kornera, a gosti ni jedan no na kraju zasluženo su odnijeli bodove iz Mostara.

Mladost je povela u 11. minuti preko Fanima, nakon velike pogreške domaćih. Hiroš je oduzeo Vehaboviću loptu u Veležovoj polovici, asistirao za Fanima, a ovaj je pogodio za vodstvo 1:0.

Nakon primljenog gola Velež je stvorio nekoliko poluprilika pred protivničkim golom, ali nije uspio probiti čvrstu obranu gostiju, pa se na odmor otišlo pri vodstvu Mladosti.

Velež je do izjednačenja došao u 50. minuti preko Berishe. Veći dio posao odradio je Brandao koji je prošao po lijevoj strani te asistirao za Berishu kojemu nije bilo teško pogoditi s pet-šest metara.

Ipak, samo četiri minute kasnije Veležovi nogometaši izgubili su još jednu loptu na sredinu, a kontru je pogotkom završio Crnički.

Nakon primljenog drugog gola domaći su nastavili napadati i promašivati, a kazna je stigla u 81. minuti. Kontru Mladosti fantastičnim udarcem pod gredu i pogotkom za 3:1 završio je Dragutinović.

U sljedećem kolu, za sedam dana na rasporedu je gradski derbi u kojem će Zrinjski i Velež odmjeriti snage na stadionu pod Bijelim Brijegom, dok Mladost dočekuje Željezničar.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Bez pobjednika u meču između Igmana i GOŠK-a

Zahuktali Zrinjski u srijedu dočekuje Sarajevo

Pobjede Širokog i Zrinjskog

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta