Bosna i Hercegovina     | 22.07.2019. 08:41 |

Počela prva međunarodna ljetna škola 'Empowering Personal Growth'

FENA Saopćenje

STOLAC, 22. srpnja (FENA) - Prva međunarodna ljetna škola "Empowering Personal Growth", kojoj je cilj razvoj intelektualne zajednice BiH i efikasnije korištenje resursa dijaspore, počela je s radom u nedjelju u "Šarića kući" u Stocu i bit će otvorena do 27. srpnja.

Škola predstavlja jedinstvenu suradnju između Švicarske i Bosne i Hercegovine, a projekt su organizirale švicarske organizacije i bh. dijaspora u okviru projekta i-platform, kojeg je podržala švicarska vlada, odnosno švicarska agencija za razvoj i suradnju.

Projekt je usmjeren na razvoj Bosne i Hercegovine, na promoviranje pozitivne strane napretka bosanskohercegovačkog društva, a ideja je da mladi iz različitih krajeva svijeta razmjenjuju svoja znanja i resurse, priopćili su organizatori.

Sudjelovanjem u ljetnoj školi mladi imaju priliku za upoznavanje, zajedničku kolaboraciju, kao i sudjelovanje u dvosmjernom prijenosu informacija, znanja i vještina iz područja poput aktivnog građanstva, javnog govorništva, liderskih vještina, modernog poduzetništva, dizajnerskog promišljanja, konflikt menadžmenta i slično.

Predavači su istaknuti stručnjaci iz Švicarske, Njemačke i Bosne i Hercegovine, a u sklopu programa škole u Makovoj hiži u utorak, 23. srpnja, s početkom u 20:30 sati održat će se i večer poezije na kojoj će se pojaviti priznati bosanskohercegovački pjesnici.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Nova prometnica prema Neumu 'otvorila' Stolac i pružila mu nove perspektive (VIDEO)

U Stocu u ponedjeljak Dan žalosti

Nastavlja se potraga za nestalim mladićem

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo