Sport     | 22.07.2019. 10:51 |

Efim Muratović pobjednik ovogodišnjeg izdanja šahovskog turnira 'Travnik open'

FENA Saopćenje

TRAVNIK, 22. srpnja (FENA) - Na 5. međunarodnom turniru "Travnik open 2019 BH Telecom", koji je završen u nedjelju, prvo mjesto sa šest bodova iz sedam partija osvojio je Efim Muratović iz Goražda te tako postao prvi šahist s dva naslova pobjednika travničkog turnira.

Drugo mjesto pripalo je Mostarcu Atifu Dumporu, koji je tako nakon zlata prošle, te bronce iz 2017. godine, upotpunio zbirku medalja iz Travnika, a jednak broj bodova kao Dumpor (5,5) osvojila su i dva igrača iz Tuzle Enes Trumić i Sabahudin Buljubašić.

Listu igrača s pet bodova predvodi najbolji travnički šahist Smail Dautović, kojega slijede dvojica mladih igrača, Marko Lipovčić i Leon Bojo.

Specijalne nagrade u rejting grupi 0-1999 pripale su Adinu Tatareviću, Amiru Ćehiću i domaćem predstavniku Amiru Gapi, dok su u grupi 2000-2199 najuspješniji bili Ermin Sinanović, Vahdet Patković i Predrag Barišić.

Najbolja šahistkinja bila je Jelena Tomić, najbolji kadet Sanjin Čulum, a član Šahovskog kluba Travnik van redovnih nagrada Ivan Rajić, priopćeno je iz Šahovskog kluba Travnik.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

FMON - Bibliotekama u Novom Travniku i Travniku darovana naučna i stručna literatura

Veleposlanik Velike Britanije posjetio Središnju Bosnu (VIDEO)

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'