Kultura     | 22.07.2019. 13:30 |

Manifestacija 'Na temeljima bazilike naše' privukla velik broj posjetitelja

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 22. srpnja (FENA) - Tradicionalna manifestacija "Na temeljima bazilike naše" održana je u nedjelju u Mokrom pored Širokog Brijega, a mnogobrojni Mokrani i njihovi gosti mogli su uživati u starim napjevima i plesovima koji čuvaju tradiciju ovog kraja.

Manifestacija koju organizira KUD Mokro, počela je misnim slavljem koje je na ostatcima starokršćanske bazilike predvodio župnik širokobriješke župe fra Stipe Biško.

Uslijedio je kulturno-zabavni program u kojem su nastupila društva iz Mostara, Kiseljaka, Novog Travnika i Širokog Brijega, i to KUD Mokro, HKD Vrila, HKUD Crnač, KUD Stari hrast - Novi Travnik, Gangaška skupina Boško i prijatelji, HKUD Goranci, guslar Marko Čolak i HKUD Gromiljak iz Kiseljaka.

U zabavnom dijelu programa prisutne je zabavljao tamburaški sastav Zlatne žice, a program je vodio Ivan Kraljević, priopćeno je iz KUD-a Mokro.

Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević istaknuo je kako će on i gradska vlast i dalje podržavati ovu manifestaciju.

- Ovakve manifestacije vraćaju nas u neka starija vremena kad je bilo puno teže živjeti i raditi. To nam to može dati inspiraciju da budemo bolji danas i da nađemo način kako da se održimo – dodao je gradonačelnik Kraljević.

Predsjednica KUD-a Mokro Slavica Ćužić kazala je da je iznimno sretna zbog velikog broja gostiju koji je, po njezinim riječima, do sada najveći

- Drago mi je da zbog bazilike koja je svima nama bila inspiracija, evo već osam godina pravimo ovako prekrasnu večer folklora - kazala je Ćužić.

Na kraju službenog programskog dijela uručene su zahvalnice svim sudionicima te bogata tombola, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

KUD 'Mokro' iz Širokog Brijega obilježava 20. godišnjicu postojanja

Manifestacija 'Na temeljima bazilike naše' u Mokrom

Na Međunarodnom susretu folklora KUD 'Mokro' najbolja skupina

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta