Svijet     | 23.07.2019. 10:01 |

Trump: Imamo 'pozitivnu korespondenciju' sa Sjevernom Korejom

FENA Internet

WASHINGTON, 23. jula (FENA) -  Američki predsjednik Donald Trump izjavio je da je njegova zemlja odnedavno ima "pozitivnu korespondenciju" s Sjevernom Korejom.

- Odnedavno imamo izvjesnu korespondenciju, veoma pozitivnu korespondenciju, sa Sjevernom Korejom - izjavio je Trump novinarima u Bijeloj kući uoči sastanka s pakistanskim premijerom Imranom Khanom.

Trump je, u međuvremenu, kazao da ne može pružiti konkretan vremenski okvir za nastavak razgovora o denuklearizaciji Korejskog poluotoka između dvije strane, rekavši samo da će se to desiti "kada oni budu spremni".  

Ranije je američki državni sekretar Mike Pompeo također izjavio medijima kako se nada da će Washington održati kontakt s Pyongyangom.

- State Deprtment je vodio brojne konverzacije sa Sjevernom Korejom - izjavio je  Pompeo u intervjuu u TV programu Fox & Friends.

Od Pyongyanga i Washingtona očekivalo se da nastave razgovore na nivou radnih grupa sredinom jula nakon sastanka čelnika Sjevera i Sjedinjenih Država u Panmunjomu prošlog mjeseca.

Sjeverna Koreja ipak je saopćila u utorak da bi Pyongyang mogao prekinuti zakazane pregovore na nivou radnih grupa s Washingtonom ukoliko Sjedinjene Države i Južna Koreja izvedu najavljene zajedničke vojne vježbe, prenosi Xinhua.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Sud u New Yorku onemogućio vlastima da plijene imovinu Donalda Trumpa

Kim Jong Un nadzirao vježbe artiljerijskih jedinica u Sjevernoj Koreji

Sjeverna Koreja prvi put u dva mjeseca ispalila balističke rakete u more

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom