Bosna i Hercegovina     | 23.07.2019. 15:12 |

Naredne sedmice konkurs za prijem zaposlenika u školama TK (VIDEO)

FENA Saopćenje

TUZLA, 23. jula (FENA) - Zbrinjavanje tehnološkog viška u osnovnim i srednjim školama u Tuzlanskom kantonu je u završnoj fazi, a po okončanju posla kantonalnih komisija zaduženih za ovaj posao resorno ministarstvo će objaviti konkurs za prijem zaposlenika za koje su osnovne i srednje škole iskazale potrebe.

Iz Ministarstva očekuju da to bude učinjeno sredinom naredne sedmice te najavljuju da će konkursna procedura bit će istovjetna prošlogodišnjoj i trajat će sedam dana. 

-Dokumentacija će biti istovjetna prošlogodišnjim, a bodovanje će biti vršeno prema važećim odredbama pravilnika za prijem u radni odnos - kaže šef Odsjeka za obrazovanje i nauku resornog ministarstva Elmir Tukić. 

Konkursna procedura za prijem nastavnika i stručnih saradnika u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona, i ove godine omogućit će kandidatima iz reda boračke populacije da koriste prava koja im garantira Zakon o dopunskim pravima boraca i članova njihovih porodica.

Tukić pojašnjava  da kandidati koji su bili na godišnjem odmoru, a primljeni su na određeno vrijeme, nakon utvrđivanja konačnih listi, školama trebaju podnijeti izjavu i donijeti potvrdu iz Službe za zapošljavanje da su u tom trenutku nezaposleni, kako bi ostvarili pravo na bodovanje po osnovu boračkog dodatka. 

Svi zainteresirani traženu dokumentaciju će dostavljati školama, a Tukić navodi da je posebno važno obratiti pažnju na posljednji dio konkursa u kojem će precizno biti opisano šta treba dostaviti. Tako će kandidati izbjeći situaciju da budu odbijeni zato što nisu dostavili potrebnu dokumentaciju u skladu s onim što se boduje po Pravilniku o prijemu zaposlenika u osnovne i srednje škole.

Konkursna procedura bi u cijelosti trebala biti okončana na vrijeme, kako bi nova školska godina započela bez problema 2. septembra.

Također, prvačiće, kojih je ove godine oko dvije stotine manje upisanih, dočekat će besplatni udžbenici.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/3197

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1nKHsyHu-oGNOs_mBS-ltuqlRx6juJ8-r?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Sve više škola zabranjuje korištenje mobitela, no hoće li doći do potpune zabrane u FBiH

U nekoliko škola na području KS dojave o postavljenim bombama

Još jedna škola u FBiH zabranila mobitele

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'