Bosna i Hercegovina     | 23.07.2019. 15:35 |

Ustavni sud FBiH proglasio neustavnom Odluku o komunalnim taksama Grada Zenica

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 23. jula (FENA) - Predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenice Diana Bešić obavijestila je na današnjem zasjedanju gradske vijećnike da je Ustavni sud Federacije Bosne i Hercegovine proglasio neustavnom Odluku o izmjenama i dopunama odluke o komunalnim taksama Grada Zenica.

Ustavni sud FBiH, napomenula je predsjedavajuća Bašić, ovakvu je presudu donio na svom zasjedanju bez javne rasprave od 18. juna ove godine.

-Odlučujući po zahtjevu premijera FBiH Fadila Novalića za utvrđivanje ustavnosti člana 2 Odluke o izmjenama i dopunama o komunalni taksama te zahtjeva za izdavanje privremene mjere, donio je presudu kojom se utvrđuje da pomenuta odluka nije u saglasnosti s Ustavom FBiH.

To se odnosi na dio odluke o telekomunikacijama, telefonskim i satelitskim uslugama - kazala je predsjedavajuća Bešić, koja je dodala kako se presuda treba objaviti u službenim novinama FBiH i Grada Zenica.

-U skladu s ovom presudom, morat će se i izmijeniti Odluka o izmjenama odluke o komunalnim taksama Grada Zenica - najavila je Bešić.

Stručne službe Gradske uprave u najskorije vrijeme trebaju pripremiti izmjenjeni tekst Odluke te ga dostaviti na usvajanje GV-u.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Ogrić: Ustavni sud FBiH prihvatio apelaciju zastupnika na izmjene Zakona o unutrašnjim poslovima ZDK

Ustavni sud FBiH - Odredbe Zakona o doprinosima FBiH nisu u skladu sa Ustavom

Ustavni sud FBiH odbacio zahtjev bivše premijerke BPK Goražde Aide Obuća za ocjenu ustavnosti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo