Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 23.07.2019. 17:03 |

U petak počinje osmo izdanje malonogometnog turnira „Par Selo Cup 2019“

FENA

TUZLA, 23. jula (FENA) - Osmo izdanje malonogometnog turnira "Par Selo Cup 2019" počinje 26. jula na igralištu Osnovne škole "Pasci" kod Tuzle, rečeno je Feni u Udruženju mladih Par Selo- Dubrave, koje organizira ovo tradicionalno natjecanje.

Najavljeno je sudjelovanje 24 ekipe iz Gračanice, Živinica, Tuzle, Banovića, Lukavca, Kalesije, Olova, Brčkog i Bijeljine.

- U redovima nekih od ovih ekipa nastupit će i nogometaši koji igraju za futsal reprezentacije BiH, Srbije i Hrvatske - izjavio je predsjednik Udruženja Boris Filipović, dodvši da će osim seniorskih nastupit i šest ekipa veterana, a planirano je i odigravanje revijalne utakmice.

Utakmice će suditi licencirani suci iz Premijer futsal lige BiH, kao i arbitri sa FIFA licencom.

Nagradni fond turnira iznosi 8.000 KM. Najboljoj ekipi, osim pehara, pripast će 5.000 KM, poraženi sastav u finalu morat će se zadovoljiti s 1.000, trećeplasirani s 500, a četvrtoplasirani tim sa 200 maraka, kazao je Filipović.

Finalna utakmica turnira „Par Selo Cup 2019“ bit će odigrana 10. augusta, kada će se obaviti svečano zatvaranje turnira, uz bogat kulturno-zabavni program i zanimljivu gastronomsku ponudu, rečeno je u Organizacijskom odboru natjecanja.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Aladžić pred ključne utakmice Staklograda: Cilj je dupla kruna

Sutra počinje 3. memorijalni futsal turnir 'Amela Fetahović - Žgoljo'

U Brčkom započelo međuškolsko natjecanje u futsalu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu