Bosna i Hercegovina     | 24.07.2019. 12:50 |

UNDP obećao nastavak suradnje u tretmanu ovisnika o drogama

FENA Saopćenje

MOSTAR, 24. srpnja (FENA) - Novoizabrana rezidentna predstavnica Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini Steliana Nedera posjetila je Centar za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar, priopćeno je u srijedu iz PRimere.

U sklopu posjeta institucijama s kojima UNDP BiH surađuje u Mostaru, rezidentna predstavnica se u pratnji voditeljice mostarskog ureda UNDP BiH Božene Katlak Bohm osobno uvjerila u rad Centra i aktivno zanimala za problematiku ovisnosti o teškim drogama u Mostaru i Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ), ali i izazovima ovisnosti o novim psihoaktivnim tvarima.

Ravnatelj Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Siniša Skočibušić kazao je kako Centar već 13 godina sudjeluje u više projekata s UNDP-om, a posljednji je Sustainable Response for Reducing Drug Dependence (RDD) i traje već 3 godine.

"Zahvaljujući suradnji s UNDP-om i razumijevanju Vlade HNŽ-a osigurana je nabavka lijeka za sve pacijente Centra iz županije istovjetno kao i za pacijente u Sarajevu i Zenici", kazao je Skočibušić.

Rezidentna predstavnica istaknula je kako UNDP priprema novi petogodišnji plan koji će obuhvatiti i unaprijediti uspješne programe koji pomažu zajednici, ali imaju odjek i na cijelu Bosnu i Hercegovinu.

U Izvješću Razvojnog programa UN-a za 2018. godinu naveden je veliki pomak u ostvarenju Ciljeva održivog razvoja pa je zato važno dobiti relevantne informacije s terena, stoji u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Izložbom Sofije Naletilić večeras počinju Dani Matice hrvatske Mostar

Mostar: Međunarodne igre za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju okupit će 300 sudionika iz regije

U petak počinju programi manifestacije 'Dani mevluda i zikra'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu