Bosna i Hercegovina     | 24.07.2019. 13:24 |

Novi režim saobraćaja u centru Goražda

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 24. jula (FENA) – U centru Goražda, na lijevoj obali Drine od jučer je na snazi novi režim saobraćaja u ulicama Kulina bana i Seada Sofovića Sofe, dok je u potpunosti za saobraćaj zatvorena dionica u ulici Sinan paše Sijerčića. Razlog su radovi na modernizaciji cesta koje izvodi kompanija "Euroasfalt" d.o.o iz Sarajeva.

Po riječima šefa gradilišta Muradina Papića, riječ je o nastavku projekta koji u grad na Drini realizuje JP Ceste FBiH.

- Projekat se ovih dana nastavlja u ulici Sinan paše Sijerčića koja je zatvorena za saobraćaj. On je preusmjeren u ulice Seada Sofovića Sofe i Kulina bana gdje se odvija u oba pravca. Projekat i u ovom dijelu grada podrazumijeva također kompletnu detaljnu rekonstrukciju ulice Sinan paše Sijerčića uz izgradnju trotoara s pločama i ivičnjaka kao i riješavanje odvodnje površinskih voda. Rok za završetak radova na ovoj dionici je 45 dana - pojasnio je Papić.

Dodao je da treća faza ovog dijela projekta podrazumijeva i rekonstrukciju ulice Seada Sofovića Sofe također sa rješavanjem površinske odvodnje, čime će u dužini od 500 metara biti u potpunosti rekonstruisan ovaj dio magistralnog puta M20 u užem centru grada.

- U vrijeme trajanja radova postavljena je privremena saobraćajna signalizacija koja je danas i dopunjena, kako bi se učesnicima u saobraćaju olašalo kretanje - kazao je Papić.

Radovi u ulicama Kulina bana, Seada Sofovića Sofe i Sinan paše Sijerčića dio su velikog projekta vrijednog 4,5 miliona KM koji u Goraždu od aprila realizuje JP Ceste FBiH. Glavni izvođač radova na ovim dionicama je kompanija „Euroasfalt“ dok je podizvođač firma „Sela“.

Uporedo se radi i na realizaciji dijela projekta modernizacije na dionici Vinarići – Baćci sa izgradnjom trotoara i rješavanjem odvodnje te na dionici od Mosta žrtava genocida u Srebrenici do entitetske linije. Dio ovog projekta je i izgradnja kružnog toka u naselju Vitkovići. Svi radovi koji su započeti u aprilu, trebali bi biti završeni do oktobra.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Razvojna banka FBiH otvara poslovnicu u Goraždu

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Počeo 27. planinarski pohod 'Grebak - put života'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu