Stranačke aktivnosti     | 24.07.2019. 15:06 |

Saopćenje za javnost Građanskog saveza BiH

FENA Saopćenje

Građanski savez (GS) smatra da usvajanje odluka o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH i utvrđivanju datuma početka rada Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH od strane Vijeće ministara na prijedlog ministara HDZ pokazuje da se na ucjene HDZ i njihove kriminalne hobotnice ne smije pristajati, jer je nakon jučer jasno da Čović nema uslove da ucijenjuje sve nas u BiH, te da svaki put nakon takvog pokušaja može jedino da istakne bijelu zastavu.

Naime, u prethodnih osam mjeseci Dragan Čović i HDZ pokušali su uskratiti finansiranje federalnih i državnih institucija kako bi ostvarili stranačke interese na štetu države i njenih građana, ali u oba pokušaja izašli su kao gubitnici, te se ispostavilo da je ustvari riječ samo o tigru od papira.

Nadalje, očigledno je da se projekat obnove zločinačke HZHB nasukao na kriminal HDZ kadrova. Sada je prilično izvjesno da će sudbinu Aluminija doživjeti i Elektroprivreda HZHB, što za posljedicu imati dodatno iseljavanje iz Mostara i Hercegovine te demografski krah tog dijela naše zemlje. To je razlog za duboku zabrinutost, a ne nastavak politike ucjena koju vodi Čović, vodeći u političko samoubistvo ne samo HDZ - što mi u GS-u smatramo poželjnim - nego dovodeći u pitanje egzistenciju desetina hiljada ljudi. Mi u GS-u stoga mislimo da će u konačnici Dragana Čovića biti upisano na najcrnjoj stranici Hrvata u BiH, odmah uz bok Mate Bobana, Gojka Šuška i drugih.

Mi u GS-u smatramo da je pristanak na ucjene politički rasturenog Čovića direktno pomaganje da se oživi kriminalna hobotnica kojom on upravlja.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Saopćenje Građanskog saveza

Saopćenje Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana