Bosna i Hercegovina     | 24.07.2019. 15:49 |

Pendeš uputila telegram sućuti u povodu pogibije pripadnika HV-a u Afganistanu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. jula (FENA) - U povodu jutrošnjeg napada i pogibije jednog pripadnika Hrvatske vojske (HV) u Afganistanu, ministrica odbrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš uputila je pismo i izrazila sućut potpredsjedniku Vlade i ministru odbrane Republike Hrvatske Damiru Krstičeviću i obitelji poginulog pripadnika HV-a.

- Duboko pogođena osjećajem tuge i žalosti uslijed stravičnog događaja koji se dogodio u Islamskoj Republici Afganistan tijekom kojega je smrtno stradao jedan pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske, a dva su ranjena ovim putem Vama i obitelji poginulog pripadnika OS Republike Hrvatske upućujem iskrenu sućut.

Svjesni smo izazova i opasnosti s kojima se suočavaju pripadnici naših oružanih snaga u zajedničkoj misiji izgradnje mira i stabilnosti „Odlučna potpora“. Uz duboko suosjećanje sa stradalim i njihovim obiteljima kao i svim pripadnicima obrambenog sektora Republike Hrvatske ovim putem naglašavam spremnost Bosne i Hercegovine za punu potporu partnerskim zemljama iz NATO-a u svim, pa i ovim slučajevima.

Bosna i Hercegovina kao država koja daje kredibilan i vidljiv doprinos u operacijama potpore miru pod okriljem NATO-a, Ujedinjenih naroda i Europske unije snažno je opredijeljena za izgradnju sigurnog okruženja diljem svijeta te s time u vezi posebno apostrofiram kako euroatlantski put i budućnost BiH kao moderne države u okviru NATO-a i Europske unije za nas nema alternativu.

Na koncu, uz želje za što brži oporavak dvojice ranjenih pripadnika OS RH, još jednom Vam upućujem iskrenu sućut povodom pogibije jednog Vašeg pripadnika - navodi Pendeš u pismu/telegramu sućuti, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Helez - Sticz: Važna ulogu EUFOR-a u Bosni i Hercegovini

MO BiH - Svečanost povodom ukidanja diskriminacije u visini vojnih penzija u FBiH

McGahа u posjeti MO BiH: Poruke koje su iznesene na sastanku NAC-a ohrabrile su nas

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom