Sport     | 25.07.2019. 14:34 |

Ministar Kurić primio jedinog slijepog bh. sprintera

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. jula (FENA) - Omar Bojčić, slijepi devetnaestogodišnjak, jedini je bosanskohercegovački atletičar sprinter u T 11 kategoriji koji će krajem ovog i početkom narednog mjeseca nastupiti na Juniorskom svjetskom paraatletskom prvenstvu u Švicarskoj.

 Tim povodom, danas ga je primio ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić.

 - Naša dužnost i obaveza jeste da podržimo Omara u njegovom nastojanju da napravi što bolji rezultat - naglasio je ministar Kurić.

Istakao je i kako ne sumnja da će mladi Omar učiniti sve kako bi se sa ovog takmičenja vratio s dobrim rezultatom te mu zaželio puno sreće i uspjeha u njegovim budućem sportskim takmičenjima, ali i u životu.

Ministarstvo kulture i sporta KS će upotpunosti snositi troškove nastupa Bojčića i njegove ekipe na ovom prvenstvu.

- Mnogo mi znači ova podrška ministra Kurića i Ministarstva, učinit ću sve kako bih postigao što bolji rezultat - kazao je mladi bh. paraatletičar.

Dodao je kako mu je poznato da ovo Ministarstvo kontinuirano podržava sport, a posebno invalidski.

 Omar je rođen 22.05.2000. godine. Nakon gubitka vida u 12. godini života ne posustaje i bavi se raznim vrstama sportova, u kojima je osvajao mnogo medalja i trofeja. Sredinom 2018. godine počinje trenirati atletiku u Atletskom klubu osoba s invaliditetom Novi Grad Sarajevo, u kojoj ostvaruje zapažene rezultate.  Pored ovog takmičenja, Omarov cilj je ostvariti što bolji rezultat na Paraolimpijadi u Tokiju 2020. godine. Omar je na nedavno održanom takmičenju u Ljubljani ostvario zapažene rezultate, u disciplini na 100 metara osvojio je zlatnu medalju, a u trci na 400 metara, koja nije njegova primarna disciplina, okitio se srebrenom medaljom, saopćeno je iz Press službe KS. 

 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

KS - Potpisani predugovori s 34 pripadnika boračke populacije o dodjeli stanova

Garibija: Dodatnih 200.000 KM za bolje obroke u javnim kuhinjama

Kolegij Skupštine KS: Sjednica zakazana za sutra je nelegalna

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo