Bosna i Hercegovina     | 26.07.2019. 12:51 |

Ajnadžić i Kovač potpisali sporazum za rekonstrukciju ulice Patriotske lige

FENA Kanita Aliagić

SARAJEVO, 26. jula (FENA) – Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić i direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač potpisali su danas Sporazum o provođenju postupka zajedničke nabavke za izvođenje radova na sanaciji ulice Patriotske lige.

Procijenjena vrijednost ugovora za navedenu nabavku je oko 740.000 KM, a od tog iznosa Direkcija za ceste KS izdvaja 500.000 KM, a ostatak Općina.

Načelnik Ajnadžić izrazio je zadovoljstvo potpisanim sporazumom ali i investicijom jer će konačno ulica Patriotske lige biti u potpunosti rekonstruisana. Najavio je da će u narednih 15 dana biti otvoren javni poziv za izvođače radova, a evoluirat će najpovoljnijeg izvođača.

- Rješavamo famozni brijeg koji je bio problem broj 1 i odatle krećemo. Ulica će se raditi iz jednog dijela. Bit će teško, ali bolje je jednom intenzivno raditi i okončati radove, nego da se to radi po fazama - kazao je Ajnadžić.

Rok za izvođenje radova je 60 dana, a planirano je da se izgrade i dva autobuska, odnosno trolejbuska stajališta.

Općina Centar i Ministarstvo saobraćaja KS započeli su puno infrastrukturnih projekata, poput projekta rekonstrukcije ulica: Bolnička, Koševo, a u ponedjeljak će započeti i rješavanje problema s potpisom ugovora za potpunu rekonstrukciju ulice Kranjčevićeva.

Također, naveo je Ajnadžić, raspisan je tender za izvođače radova za rekonstrukciju ulice Dolina i Magribija, a do 5. augusta očekuje se otvaranje poziva za izvođače radova.

Trenutno se rekonstruira ulica Kralja Tvrtka, a načelnik Ajnadžić je demantirao novinske natpise da će biti urađen samo asfalt, te naglasio da će biti kocke s najboljim konstruktivnim rješenjem za njihovo trajanje i to s betonskom podlogom, a zbog toga radovi malo duže traju.

Direktor Direkcije za puteve KS Selmir Kovač je kazao da je rekonstrukcija ulice Patriotske lige primarna saobraćajnica, značajna za građane i za Kanton Sarajevo, ali je najavio i projekt rekonstrukcije Nulte transferzale kod Vrbanja mosta i SCC-a, koja je bitna za Kanton.

Trenutno je u fazi rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, urađena je projektna dokumentacija i osigurana sredstva za taj projekt.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Uk i Mesihović obišli gradilište Univerzitetske biblioteke u Sarajevu

KS-Trudnicama od 38. sedmice trudnoće do porođaja biće dovoljna jedna uputnica za preglede i porod

Ministrica Hota-Muminović i sarajevski učenici donacijom cipela podržali projekt 'Stazom sjećanja'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo