Bosna i Hercegovina     | 28.07.2019. 13:22 |

Petkom vjenčanja u atrijumu Gradske uprave Banje Luke

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 28.jula (FENA) - Grad Banja Luka je izašao u susret parovima, koji žele da se vjenčaju mimo dana vikenda što je uobičajeni termin za vjenčanja.

Iz Odjeljenja za opštu upravu pojašnjavaju da se svečani čin sklapanja braka sada može obaviti i petkom, u prostoru atrijuma Gradske uprave.

Vjenčanja, koja se obavljaju u mjesnim kancelarijama ili Muzeju savremene umjetnosti RS ili u atrijumu su besplatna, odnosno mladenci su oslobođeni plaćanja administrativne takse, kažu u nadležnom odjeljenju.

Prvog dana, od kako je uvedena nova praksa, u atrijumu Gradske uprave su sklopljena četiri braka, uz izraženo zadovoljstvo mladenaca i gostiju novim ambijentom i terminom za vjenačnja.

Matičari Gradske uprave i odbornici Skupštine grada Banje Luke, u dane vikenda, vjenčanja obavljaju u prostoru Muzeja savremene umjetnosti RS-a, kao i u mjesnim kancelarijama na području grada, dok su se, ranije, radnim danima, zbog nedostatka adekvatnog prostora, vjenčanja obavljala u kancelarijama službenika Matične službe u Gradskoj upravi.

Upravo zbog toga, izabran je prostor atrijuma i prilagođen potrebama svečanog čina vjenčanja.

Kao i do sada, vjenčanja se mogu zakazati i izvan službenih prostorija, po želji mladenaca, ali se za ovakav čin vjenčanja plaća gradska administrativna taksa u iznosu od 200 maraka, podsjetili su iz Odjeljenja za opštu upravu i dodali da je u ovoj godini, na prostoru koji pripada matičnom području Grada Banje Luke, zaključeno ukupno 366 brakova.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Psihijatrija u Banjoj Luci neuslovna, nazire se mogućnost finansiranja gradnje novog objekta

Djevojčica Zumra prva beba rođena u Sarajevu u 2024.

Šest sindikalnih organizacija danas izlazi na ulice Banje Luke, traže veće plate

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta