Stranačke aktivnosti     | 29.07.2019. 17:03 |

Saopćenje za javnost DF-a

FENA Saopćenje

Mi u Demokratskoj fronti radujemo se izmjenama Izbornog zakona na temelju preporuka i mjera iz Mišljenja Europske komisije o kandidatskom statusu BiH za članstvo u EU, kazala je danas zastupnica DF-a u Parlamentu Federacije BiH Mara Đukić odgovarajući na tvrdnje zamjenika predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Mladena Boškovića, koji se ustvrdio da se DF nalazi u panici.

"Vidjeti ćemo gospodine Boškoviću ko se nalazi u panici kada se proces izmjena Izbornog zakona krene odvijati po mjerama i preporukama Europske komisije. U tim mjerama i preporukama nigdje ne stoji vaš izmišljeni konstrukt o tzv. legitimnom predstavljanju naroda, pa zato vi u HDZ-u od implementacije preporuka i mjera iz Mišljenja EK bježite kao đavo od križa", rekla je Đukić.

"Misleći da napada Demokratsku frontu gospodin Bošković ne vidi da se u stvari svađa s europskim standardima i mišljenjem Europske komisije. Razumijemo da mu je teško pročitati Mišljenje EK. Ponavljamo stavove Europske komisije i nikad nam ih neće dosaditi ponavljati kako bi g. Boškoviću i svim ostalim „boškovićima“ postalo jasno da bilo kakvo jačanje etno-nacionalnih principa znači udaljavanje Bosne i Hercegovine od europskih standarda.", dodala je Đukić.

Ona je navela da je otužno Boškovićevo hvalisanje o tome kako je HDZ kroz Dom naroda uspio da blokira DF-ov i SDP-ov prijedlog izmjena Zakona o izbornim jedinicama.

"Upravo, preporuke Europske komisije jasno kažu da je sadašnja uloga Doma naroda u potpunosti nespojiva sa europskim standardima i da se uloga Doma naroda mora reducirati. Tek ćemo da vidimo HDZ-ovu paniku kada slijedom implementacije Mišljenja EK u Parlamentu FBiH izgube tu polugu za blokade, i tek će tad HDZ zažaliti što je tražio kruha preko pogače", zaključila je Đukić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

DF

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO Demokratske fronte USK

DF: Presuda ESLJP po apelaciji Kovačevića simbolizira decenijsku borbu za jednakopravnost građana

Saopćenje za javnost DF

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo