Bosna i Hercegovina     | 30.07.2019. 12:58 |

Udruženje žrtava i svjedoka genocida ponovo traži javno izvinjenje TVSA

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. jula (FENA) - Udruženje žrtava i svjedoka genocida ponovilo je zahtjev predstavnicima TV SA da upute javno izvinjenje žrtvama i javnosti u Bosni i Hercegovini zato što su 11. jula, u vrijeme  obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici, prikazali film "Lažni svjedok " koji negira genocid i naslijeđe Haškog suda. 

"Lažni svjedok " je prvobitni i radni naziv filma koji je 11. jula prikazan pod nazivom "Tužilac, branilac, otac i sin". Film "Lažni svjedok" predstavlja jedan od najperfidnijih pokušaja negiranja genocida i agresije na Bosnu i Hercegovinu.            

Ne prihvatimo ignorantski odnos i šutnju odgovornih s TVSA i ukoliko ne upute javno izvinjenje, ne samo da ćemo preduzeti zakonske mjere da se suprotstavimo negaciji genocida, nego će se TVSA smatrati organizacijom koja podržava negiranje genocida, a svi zaposleni kao saučesnici u negiranju genocida. Za nas žrtve genocida je i svako onaj  koji podržava šutnju i ignoranciju TVSA lažni Valter, pardon "Lažni svjedok" istine o genocidu nad Bošnjacima, navodi se u saopćenju Udruženja žrtava i svjedoka genocida.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Udruženja reagovala na Nešićevu izjavu, pozvali Schmidta da smijeni ministra 'nesigurnosti'

Udruženje žrtava i svjedoka genocida razočarano održavanjem promocije knjige ratnog zločinca

Udruženja žrtava traže da se procesuiraju oni koji su prisustvovali obilježavanju 9. januara

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo