Regija     | 30.07.2019. 14:17 |

Osumnjičenoj za podmetanje požara kod Šibenika jednomjesečni istražni zatvor

FENA Cvita Kusić

ŠIBENIK, 30. srpnja (FENA) - Zbog opasnosti da bi mogla ponoviti teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, sudac istrage šibenskog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor 53-godišnjakinji osumnjičenoj za podmetanje velikog požara u Dubravi kod Šibenika, a nad njom će se provesti psihijatrijsko vještačenje radi utvrđivanja ubrojivosti.

 Predsjednica šibenskog Županijskog suda Nives Nikolac izjavila je u utorak kako je jednomjesečni istražni zatvor određen na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva.

 Najavila je kako u nastavku postupka nad osumnjičenom slijedi psihijatrijsko vještačenje kojim će se utvrđivati njeno zdravstveno stanje i ubrojivost, a s obzirom da je ona zbog namjernog podmetanja požara bila kažnjeno gonjena i 2017. godine, ali je utvrđeno da je to napravila u stanju neubrojivosti.

 U šibenskom Općinskom državnom odvjetništvu u ponedjeljak su u nazočnosti liječnika psihijatra i odvjetnika pokušali ispitati osumnjičenicu, no to nije učinjeno zbog iznesene sumnje liječnika u njenu raspravnu sposobnost i mogućnost iznošenja obrane.

 Osumnjičena je da je prošle subote na predjelu Dubrava kod Šibenika s ciljem izazivanja požara otvorenim plamenom zapalila raslinje uz prometnicu od Dubrave prema autocesti pa se, uslijed jakog južnog vjetra, požar brzo proširio te zahvatio okolna mjesta, ugrozivši poljoprivredne površine i stambene objekte.

 Inače, osumnjičena je prije dvije godine uhićena zbog izazivanja sedam požara na istom području, a lani u listopadu je otpuštena s psihijatrijskog liječenja i vratila se na posao u Hrvatskim autocestama, prenosi Hina. 

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Nakon svađe s bratom u dvorištu zapalio više automobilskih guma

Najmanje četvero poginulih u požaru koji je zahvatio stambene blokove u Valenciji

Lokalizovan požar u napuštenom objektu u sarajevskom naselju Čengić Vila

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo