Bosna i Hercegovina     | 30.07.2019. 19:48 |

Forto i Garibija upriličili prijem reprezentacije Dia BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. jula (FENA) - Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i ministar za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Malik Garibija ugostili su danas futsal reprezentaciju dijabetičara Bosne i Hercegovine i doktora Midhata Mujića iz Saveza dijabetoloških udruženja BiH.

Bosanskohercegovački futsaleri su prije nekoliko dana odbranili titulu prvaka Starog kontinenta pobjedom u finalnom meču protiv domaćina Ukrajine rezultatom 1:0.

Uz čestitku na ostvarenim rezultatima, Vlada KS obećala je pomoći reprezentaciji koja egzistira u veoma teškim uslovima. Vlada KS i ranije ih je podržala grantovima putem Ministarstva kulture i sporta, kao i  Ministarstva rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica.

Njihovi uspjesi najbolji su argument da se ta podrška mora dodatno uvećati, a nadati se da će i viši nivoi vlasti značajnije učestvovati u podršci jer se ipak radi o reprezentaciji Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Press službe KS. 

Sportsko udruženje osoba sa dijabetesom Dia BiH predstavlja BiH na međunarodnim takmičenjima, a od 2015. osvojili su tri titule prvaka Evrope.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Uk i Mesihović obišli gradilište Univerzitetske biblioteke u Sarajevu

KS-Trudnicama od 38. sedmice trudnoće do porođaja biće dovoljna jedna uputnica za preglede i porod

Ministrica Hota-Muminović i sarajevski učenici donacijom cipela podržali projekt 'Stazom sjećanja'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo