Stranačke aktivnosti     | 31.07.2019. 08:13 |

Saopćenje za javnost SBBBiH

FENA Saopćenje

Kao dobar susjed, Hrvatska ovo ne smije činiti narodu nad kojim je počinjen genocid.

Nakon što je predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar - Kitarović izjavila kako Bosnom i Hercegovinom upravlja militantni islam, stigla je reakcija i Saveza za bolju budućnost BiH. 

- Neshvatljiva izjava predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, da Bosnom i Hercegovinom navodno upravlja militantni islam, potpuno je nepotrebna i netačna tvrdnja kako bi se naša zemlja pretvorila u novu političku metu.

Kao dobar susjed, Hrvatska ovo ne smije činiti narodu nad kojim je počinjen genocid. Ovako teške uvrede ne može niko pravdati očiglednom predizbornom kampanjom, jer Kitarovićka već nekoliko puta pokušava da se paternalistički ponaša prema BiH.

Kao suveren i politilčki narod, a Bošnjaci su upravo to, nikada neće dozvoliti jer su svojom multikultularnošću, tradicijom, antifašizmom, čuvanjem vrijednosti autohtonog islama i svojim jasnim prozapadnim i evropskim putem pokazali svoju opredjeljenost kakvu BiH istinsku želi - kaže se u saopćenju SBB-a.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Radončić: Skupo sam platio višedecenijsku borbu protiv državne mafije, ali, zahvaljujući Sky aplikaciji, sve dolazi na svoje

Saopćenje za javnost SBBBiH

Radončić: Komšić nema pravo da Bošnjake okreće protiv Vašingtona i ruši naše mostove prema Bajdenovoj administraciji

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo