Magazin     | 31.07.2019. 11:50 |

Sutra počinje West Herzegowina Fest

FENA Ivan Crnjac

ŠIROKI BRIJEG, 31. srpnja (FENA) - Sedamnaesto izdanje West Herzegowina Festa (WHF) započet će u četvrtak, 1. kolovoza u Širokom Brijegu gdje će do subote, 3. kolovoza posjetiteljima ponuditi mnogobrojne zanimljive sadržaje.

 Prvu večer festivala, koji će se održavati u novouređenom parku "Sajmište" pored rijeke Lištice, nastupit će Parni Valjak, drugu Galija i Who See, a treću Prljavo Kazalište.

 Jedan od organizatora festivala, hrvatski glumac, inače Širokobriježanin, Goran Bogdan kazao je kako ovaj festival odavno "postaje ozbiljan i relevantan" i da je to festival stvaralaštva koji traje već 17 godina i nastoji se širiti. 

 "Pored glazbenog, filmskog i književnog dijela, ove godine smo uveli jednu novotariju a to je da se likovni dio počeo nalaziti u natjecateljskoj konkurenciji, naši umjetnici će kroz tri dana stvarati svoja djela i na kraju će biti ocijenjeni", kazao je Bogdan i napomenuo kako ove godine u glazbenom dijelu stiže i jedna umjetnica iz Walsa.

 "Festival svake godine sve više raste, kao da se odmetnuo nekako od nas samih. Ni mi se nismo u početu nadali da bi mogli doseći ovakvu razinu, i može reći da postajemo poprilično relevantan festival", rekao je Bogdan dodavši da će ove godine svi autori koji su ušli u konkurenciju boraviti na festivalu.

 Za ovogodišnje izdanje WHF-a prijavilo se ukupno 526 autora koje je po riječima Bogdana bilo vrlo teško selektirati u užu konkurenciju.

 "Oni su glavna okosnica festivala, a kao šlag na tortu stižu koncerti poznatih glazbenih bendova", kazao je.

 Inače, sami početak ovog festivala veže se za 2002. godinu kada je skupina prijatelja, među kojima se nalazio i Bogdan, odlučila napraviti festival, a ideja je bila da se svake naredne godine festival održava u drugom hercegovačkom gradu. Međutim, WHF je već godinama "stacioniran" na dobro poznatoj lokaciji uz rijeku Lišticu. 

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Danas otvaranje Sarajevo Destination Festivala

Sutra otvaranje Sarajevo Destination Festivala

Svjetska premijera filma 'Hako' reditelja Josipa Pejakovića na međunarodnom festivalu u Beogradu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu