Bosna i Hercegovina     | 31.07.2019. 12:47 |

Uhapšen Miljan Kovač zbog sumnje da je počinio napad na službeno lice

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 31. jula (FENA) - Miljan Kovač iz Bosanske Gradiške, za kojim je bila aktivna potraga od 25. decembra 2018. godine, uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Iz Policijske uprave Banja Luka, uz navođenje inicijala uhapšenog, navode da su, u prethodnom periodu, Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, dostavili izvještaj protiv devet lica zbog sumnje da su 25. decembra 2018. godine na Trgu Krajine u Banjoj Luci, izvršili krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

- Sve dalje mjere i radnje prema licu lišenom slobode preduzimat će se u koordinaciji i pod nadzorom dežurnog okružnog javnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka - navode u saopćenju.

Iz Policijske uprave Banja Luka osuđuju svaki vid nasilja i napada na policijske službenike, te pozivaju građane da na miran, dostojanstven i zakonit način izražavaju svoje stavove.

Kovač je u svojim tekstovima na blogu aktivno podržavao grupu "Pravda za Davida".

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Španska policija uhapsila tri osobe zbog prisiljavanja migranata da skoče u more

Uhapšen S. A. zbog 15 teških krađa na području Tuzle i Srebrenika

Rusija uhapsila državljana Južne Koreje zbog špijunaže

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo