Svijet     | 31.07.2019. 13:14 |

Uhapšeni političari, advokat, policajac u akciji protiv talijanske mafije

FENA Internet

RIM, 31. jula (FENA) - Uhapšeno  je 17 osoba, uključujući istaknute mjesne političare i policajca, u velikoj operaciji talijanske policije protiv mafije 'Ndranghete.

Policija je u izjavi navela da je meta akcije bila zločinačka organizacija Libri, za koju su rekli da je kontrolirala nekoliko četvrti u gradu Reggio Calabria.

Dvanaestero ljudi nalazi se u predistražnom zatvoru, a pet u kućnom pritvoru, rekla je policija te dodala da su među uhapšenim političari, poslovni ljudi, advokat i pripadnik policijskih snaga.

Njihova imena nisu objavljena. U izjavi se kaže da je policajac u kućnom pritvoru, pod optužbom da je pokušavao prenijeti povjerljivu informaciju regionalnom političaru.

Novinska agencija ANSA objavila je da je uhapšen istaknuti političar Alessandro Nicolo, regionalni savjetnik ekstremno desne stranke "Braća Italije" i glavni regionalni savjetnik vladajuće stranke lijevog centra Demokratske stranke Sebastiano Romeo.

Nicolo je u zatvoru, a Romeo je u kućnom pritvoru, prenosi ANSA.

Policija je rekla da je u akciji zaplijenjena imovina povezana s mafijom vrijedna nekoliko miliona eura, uključujući restorane, građevinske firme i agencije za nekretnine.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Najmanje 29 povrijeđenih dok je trajekt iz Caprija udario u kej u Napulju

Italija potiče države članice Ujedinjenih naroda da podrže nacrt rezolucije o Srebrenici

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'