Bosna i Hercegovina     | 31.07.2019. 13:43 |

Tužilaštvo RS podiglo optužnicu protiv četiri osobe zbog trgovine narkoticima

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 31.jula (FENA) - Tužilaštvo Republike Srpske (RS) podiglo je optužnicu protiv Davora Ercega, Sergeja Tutnjilovića, Željka Ercega i Nikole Prolića zbog trgovine narkoticima.

Sumnja se da su bili u sastavu kriminalnog udruženja, a terete se da su počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, dok se Davor Erceg sumniči i za nedozvoljenu proizvodnju i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

- Prema navodima optužnice Davor i Željko Erceg te Sergej Tutnjilović su tokom 2018. godine i početkom 2019. godine, na osnovu prethodnog zajedničkog dogovora, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, kao pripadnici grupe, na području Republike Srpske i to u Bosanskoj Gradišci i okolnim mjestima, kao i na području Hercegovine, vršili  neovlaštenu proizvodnju, nabavku, ilegalno skladištenje, transport i prodaju opojne droge marihuana i 'spid', a sve  u svrhu dalje prodaje zainteresiranim kupcima na području Republike Srpske - saopćeno je iz Tužilaštva RS-a, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Optužnicom je predloženo da se Tutnjiloviću, Željku i Davoru Ercegu, produži pritvor u kojem se nalaze, a do okončanja glavnog pretresa.

Dvije osobe, za koje postoje osnovi sumnje da su pripadnici iste grupe, nalaze se u bjekstvu i za njima se intenzivno traga.

Optužnica je potvrđena od Okružnog suda u Banjoj Luci.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

U pretresu kuće u Neumu pronađena droga

Jedna osoba uhapšena zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga

Uprava policije MUP-a TK oduzela 70 kilograma droge

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!