FENA.BIZ

Telemach i ove godine uz No Borders Orchestra

Saopćenje, Foto FENA/Telemach

Koncert u Sarajevu 1. augusta u Slogi 

Kompanija Telemach je i ove godine podržala jedinstveni projekat No Borders Orchestra koji objedinjuje savremenu klasičnu muziku i klupsku kulturu.

Poslije veoma uspješne turneje tokom ljeta 2018. gudački ansambl NBO obogaćen udaraljkama i elektronikom, ovog ljeta gostovat će ponovo u Sarajevu, a u okviru nove međunarodne turneje po zapadnom Balkanu i Evropi, nazvane B Matinee. Tematika koncerata je obilježavanje trideset godina od pada Berlinskog zida i slava rušenje zidova između klasične i klupske muzike.

Komunicirajući sa savremenim techno zvukom, kompozitori unutar ovog projekta spremili su kombinaciju žanrova, prevazilazeći granice između različitih muzičkih stilova.  Organizatori najavljuju nastup pet najuzbudljivijih mladih kompozitora iz  regiona - Darije Andovske iz Skoplja, Drinora Zymberija iz Prištine, Davora Branimira Vincze-a iz Zagreba, Danijela Žontara iz Sarajeva i Draška Adžića iz Beograda. Inače koncert u Sarajevu 1. augusta u Slogi se održava odmah nakon nastupa No Borders Orchestra u Tivtu i Prizrenu. Nakon nastupa u glavnom gradu BiH organizacija NBO putuje za Maribor, Zagreb i Beograd gdje takođe imaju zakazane koncerte.

 

Kontakt informacije:


Sektor za marketing, razvoj proizvoda i odnose sa javnošću

„Telemach” Društvo za pružanje usluga
u oblasti telekomunikacija d.o.o.

T +387 33 844 421 F +387 33 452 188 M +387 66 618 988
Džemala Bijedića 216, 71000 Sarajevo, BiH
vedrana.komanovic@telemach.co.ba www.telemach.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.