Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Ekonomija     | 01.08.2019. 07:41 |

Potpisivanje Ugovora o izgradnji dionice Poprikuše - Zenica sjever

FENA Saopćenje

MOSTAR, 1. kolovoza (FENA) - Potpisivanje Ugovora o izgradnji dionice Poprikuše - Zenica sjever (Donja Gračanica), poddionica Ponirak - Vraca, održat će se u četvrtak, 1. kolovoza u sjedištu JP Autoceste Federacije BiH u Mostaru u 11 sati.

Ugovor će potpisati Adnan Terzić, direktor JP Autoceste FBiH kao investitor i uime izvođača radova Hamed Ramić, direktor Euro-asfalt d.o.o. Sarajevo (BiH) te Denis Lasić, ministar prometa i komunikacija FBiH u svojstvu svjedoka sa strane JP Autoceste FBiH i Munir Ramić u svojstvu svjedoka ispred Euro-asfalt d.o.o. Sarajevo.

 Vrijednost Ugovora za izgradnju poddionice Ponirak - Vraca je 59.408.825,00 eura bez uključenog PDV-a, a sredstva su osigurana putem Europske investicijske banke (EIB) u visini od 50 milijuna eura i bespovratnih sredstava od WBIF-a u visini od 19 milijuna eura.

 Trasa autoceste poddionica Ponirak- Vraca je dio dionice Poprikuše - Zenica sjever (Donja Gračanica) koja se na sjeveru nastavlja na poddionicu Vranduk - Ponirak i na jugu na poddionicu Tunel Zenica – Donja Gračanica.

 Poddionica Ponirak - Vraca duga je 2,65 km, a najznačajniji objekat na poddionici je tunel Zenica dužine 2475 m lijeva cijev i 2420 m desna cijev.

 Predviđeni rok izgradnje je 30 mjeseci.

 Potpisivanjem ovog ugovora u zeničkoj regiji bit će u izgradnji pet dionica za novih 20 kilometra moderne autoceste na Koridoru Vc, izvjestila je Press služba JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Vlada BPK za rekreacioni kompleks bazena u Vitkovićima izdvojila 350.000 KM

Za subvencioniranje nabavke ogrijeva za penzionere u BPK Goražde 50.000 KM

Potpisivanje ugovora između JP Komunalno i JP Mostar Parking

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'