Stranačke aktivnosti     | 01.08.2019. 10:25 |

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

FENA Saopćenje

GS: Spriječiti upade policije RH na teritoriju BiH

Građanski savez (GS) poziva OS BiH da izađu na zapadne granice BiH bez odlaganja i da u skladu sa načelima Povelje Ujedinjenih nacija zaštite teritorijalni integritet zemlje koristeći pravo na samoodbranu.

Naime, nakon što Hrvatskoj obavještajnoj službi (SOA) nije uspjelo vrbovanje selefija sa ciljem isceniranja incidenta u BiH, policija Republike Hrvatske koristi migrantsku krizu da naoružana kalašnjikovima ulazi kilometar u Bosnu i Hercegovinu što se prema internacionalnom pravu naziva agresija.

Podsjećamo javnost da je nakon ulaska srbijanskih i hrvatskih vojnih formacija krvavih devedesetih godina u Bosnu i Hercegovinu u Evropi je jedino Rusija izvršila upad na teritoriju Ukrajine. Sada policija Hrvatska ponovo vrši oružane upade na terotoriju BiH.

Stoga, mi u GS pozivamo i FUP i MUP USK da u skladu sa ovlastima i kapacitetima izađu na granicu te spriječe upade oružane sile druge države koja ulazi na našu teritoriju nasilno i sa namjerom da uradi ono što najavljuje islamofobična predsjednica RH KGK.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana