Kultura     | 01.08.2019. 14:04 |

U Bugojnu festival 'SolidArt - solidarnost i razumijevanje kroz umjetnost'

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 1. augusta (FENA) - Festival pod nazivom "SolidArt – solidarnost i razumijevanje kroz umjetnost", bit će održan u Bugojnu 2. i 3. augusta.

Projekt implementira Dječije pozorište "Eko Art“, u saradnji s Udruženjem roditelja, građana i prijatelja za pomoć djeci i omladini s posebnim potrebama "Leptir”.

Aktivnost se realizira kao jedan od ukupno 24 odabrana programa u sklopu projekta "Dijalog za budućnost“, koji provode UNESCO, UNDP i UNICEF u partnerstvu s Predsjedništvom Bosne i Hercegovine, a finansira se sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira/Fonda za izgradnju mira (PBF).

Prvog dana Festivala bit će upriličena izložba stripova nastalih na SolidArt radionicama, i odigrana predstava "3x21 ili Severinov san“, u kojoj će se predstaviti članovi DP "Eko Art“ i Udruženja "Leptir“.

U subotu je predviđeno prikazivanje dokumentarnog filma "Različiti, ali savršeni“ bugojanskog udruženja "Leptir“.

Bit će organiziran okrugli sto o dramskom odgoju kao metodi po(d)učavanja, te izvedene predstave "Zbilje i tajanstva“ DIS Teatra iz Banja Luke i "Različitost – da ili ne?“ Mostarskog teatra mladih (MTM). 

Projekt mlade ljude iz tri zajednice (Bugojno, Mostar, Banja Luka) potiče na zajedničko kreativno stvaralaštvo, s posebnim osvrtom na prava i položaj marginaliziranih, odnosno ranjivih grupa.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Petnaest godina Dječijeg pozorišta 'Eko-art' iz Bugojna

Mostarski teatar mladih na festivalu 'SolidArt' u Bugojnu

Započinje projekt 'SolidArt – solidarnost i razumijevanje kroz umjetnost'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'