Stranačke aktivnosti     | 02.08.2019. 12:27 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Šarović: Spreman sam ponuditi čelne pozicije DNS-u i SP-u 

Kada bi nakon kraha ovih pregovora SNSD-a, a on je vidljiv golim okom DNS i Socijalistička partija bili zainteresovani da razgovaramo o novoj većini u Parlamentarnoj skupštini koja dolazi iz Republike Srpske, bio bih spreman da im prepustim sve  čelne pozicije, naravno ako se sa tim složi i PDP drugi koalicioni partner – kazao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović u intervjuu za Radio Sarajevo. 

„Teoretski postoje opcije i matematika za drugačije formiranje parlamentarne većine ali to je teži i složeniji put do formiranja novog saziva Savjeta ministara BiH. Komunikacija sa političkim strankama koje imaju svoje poslanike u Parlamentu BiH su svakodnevne ali je suviše rano da se to nazove pregovorima.“ – istakao je predsjednik SDS-a.

Šarović je nazvao političkim neuspjehom devetomjesečni zastoj oko formiranja izvršne vlasti i da je izlaz teško vidjeti jer trenutni pregovarači koji imaju kapacitet nemaju nikakvog zajedničkog imenitelja osim što žele vlast i svoj dio plijena.

„Treba biti realan i reći da SDA, HDZ i SNSD-e imaju sve resurse i šanse da formiraju novi saziv Savjeta ministara BiH ali istovremeno i najveće šanse da u tome ne uspiju“ – kazao je Šarović.

Predsjednik SDS-a je naglasio da će se u narednom vremenskom periodu Srpska demokratska stranka posvetiti rješavanju važnih društvenih pitanja.

„Tu prije svega mislim na izborno zakonodavstvo koje je iz prošlog vijeka i koje je „izbušeno“ i „pročitano“ od strane stranačkih „eksperata“ tako da danas na žalost Izborni zakon i sam izborni proces predstavljaju najveću i nezamislivo rasprostranjenu zonu korupcije i kriminala. Želimo takođe kao stranka da se u narednom periodu bavimo pitanjem uloge javnih servisa u društvu uopšte ali i drugim važnim životnim pitanjima koja će biti dio naših prioriteta“ – zaključio je predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo