Sport     | 02.08.2019. 15:08 |

Osim: Zrinjski i Željezničar su zaslužili puno gledalaca

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 2. augusta (FENA) - Treće kolo nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine donosi derbi između Željezničara i Zrinjskog.

Utakmica će biti odigrana na stadionu Grbavica, a trener "plavih" Amar Osim se nada da će publika u velikom broju podržati njegove igrače, te da će ekipe igrom na terenu opravdati epitet derbija kola.

- Oba tima su zaslužila da bude puno gledalaca. Oba tima su u dobroj formi, ako opravdamo očekivanja, bit će to velika stvar za naš fudbal - rekao je Osim. 

Očekuje da će Zrinjski izvesti kombinovani sastav, s obzirom na to da su sinoć igrali meč pretkola Evropske lige protiv Utrechta. 

- Vjerujem da će kombinovati sastav koji će igrati protiv nas. Protiv Veleža su učinili nešto slično i odigrali solidan meč. Umor ne mora mnogo značiti ako je ekipa u dobroj formi i motivisana, a vjerujem da će oni to biti - ističe Osim i dodaje da povrijeđeni Ermin Zec neće biti u konkurenciji za utakmicu.

Golman Željezničara Filip Erić vjeruje da će svi grači dati maksimum u ovom meču, te da je ekipa nakon pobjede protiv Mladosti dobila dozu samopouzdanja. 

- U prvom kolu protiv Borca smo dominirali ali nismo pobijedili. Mislim da je pobjeda protiv Mladosti donijela neophodno samopouzdanje u našu ekipu pred meč sa Zrinjskim - zaključio je Erić. 

Utakmica Željezničar - Zrinjski će biti odigrana u nedjelju u 20 sati na stadionu Grbavica. 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Sedam golova u derbiju Zrinjskog i Sarajeva, bodovi ostali u Mostaru

Zvijezda 09 nakon preokreta savladala Tuzla City

Željezničar golom Krpića slavio protiv Širokog Brijega

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu