Magazin     | 03.08.2019. 10:21 |

Drugi dan West Herzegowina Festa

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 3. kolovoza (FENA) - Drugi dan West Herzegowina Festa u petak je u Širokom Brijegu započeo otvaranjem izložbe češkog umjetnika Romana Řeháka, autora brojnih aplikacija za smartphone, koji je svoj umjetnički izričaj odlučio prikazivati kroz prilagodbe i obrade fotografija na neobično kreativan način.

 Riječ je o umjetniku koji je spojio novu tehnologiju i likovnu umjetnost koja se mogla vidjeti i u Appleovom muzeju u Pragu.

 Potom je predstavljena knjiga ''Splitska dica'' hrvatskog glazbenog kritičara Zlatka Galla o splitskoj glazbenoj sceni tijekom koje su posjetitelji mogli čuti kako je to rasla scena koja je ostavila neizbrisivi trag na regionalnoj sceni.

 Tijekom predstavljanja najavljeno je i kako bi sljedeće godine publici trebala biti predstavljena kompilacija demosnimki širokobrijeških bendova koje u osamdesetim godinama prošlog stoljeća nisu uspjeli objaviti album.

 Nakon toga, na festivalskom platou uz rijeku Lišticu, uslijedili su nastupi bendova u konkurenciji te prikazivanje kratkih filmova koji se natječu za festivalsku nagradu.

 Drugu festivalsku večer zatvorili su koncertima crnogorski hop-hop dvojac Who See i Galija, a unatoč nevremenu, publika nije odustajala od zabave uz odlične nastupe crnogorskih i srbijanskih glazbenika.

 Inače, na ovogodišnji festival prijavilo se 526 autora. U glazbenom dijelu stiglo je 110 prijava bendova, u filmskom 98 kratkih filmova, u likovnom dijelu željelo se natjecati 55 likovnih umjetnika, a na natječaj za kratku priču prijavila su se 263 autora.

 Večeras, trećeg festivalskog dana posjetitelje očekuje program Kratka priča o kratkoj priči, nastupi bendova u konkurenciji, prikazivanje kratkih filmova te proglašenje pobjednika.

 Festival će zatvoriti koncert Prljavog kazališta, priopćili su organizatori.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Svjetska premijera filma 'Hako' reditelja Josipa Pejakovića na međunarodnom festivalu u Beogradu

Članovi udruge „Korektiv“ uređuju bunker s pogledom na Široki Brijeg

Festival 'Dani Jurislava Korenića' otvara predstava 'Bilo jednom na brijunima' Kokana Mladenovića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo