Stranačke aktivnosti     | 03.08.2019. 14:41 |

Priopćenje za javnost GO SDP-a Mostar

FENA Saopćenje

GO SDP MOSTAR:  Autoceste FBiH promovišu kriminalnu trasu kroz Blagaj!

Izjava direktora autocesta kako na jugu Mostara ne vlada toliko nezadovoljstvo, kako se predstavlja u medijima je brutalna manipulacija iza koje se krije nastavak pravnog nasilja na štetu lokalnog stanovništva.

Stanje na terenu je sasvim suprotno, te je jasno kako se veliki broj protivi nasilnoj eksproprijaciji zemljišta i uništavanju njihovih kuća i prirodnih bogatstava Bosne i Hercegovine.

Ne postoji niti jedan opravdan razlog da se stara trasa, a koja je usvojena i prošla parlamentarnu proceduru i za koju postoji saglasnost lokalne zajednice, izmijeni lošijom varijantom i uz "fantomsku i lažnu priču o uštedama".

Iz tog razloga i dalje opravdano sumnjamo da se iza cijele priče i manipulacije sa trasom krije lični interes lokalnih političkih tajkuna.

Izmjena trase koja je išla obodima Blagaja, a koja je po svim stručnim analizama dobila najbolje ocjene dokazuje da se ne radi o čistim poslovima.

Trasa koju su naknadno crtali gospoda Marić i Mušić je pokazatelj daljnjeg uništavanja Grada Mostara bez vizije  o potrebama , interesima građana i razvoja Mostara.

Jasno je da neodržavanje javne rasprave predstavlja tešku povredu procedure, bez koje međunarodni finansijeri neće dati potrebna sredstva za izgradnju ovog dijela autoputa.

Na kraju, želimo naglasiti da je Koridor 5c nesumnjivo projekat od opšteg značaja za sve građane Bosne i Hercegovine, a samim tim i lokalne zajednice, međutim njegova trasa ni u kom slučaju ne smije ugroziti i dovesti u pitanje kvalitetu života i egzistenciju lokalnog stanovništva jer infrastruktura se gradi zbog građana, a ne protiv građana.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost Županijskog odbora HDZ-a BiH ŽSB

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'