Bosna i Hercegovina     | 04.08.2019. 09:35 |

Mons. Hoser u Međugorju: Ovo je svijet duha, svijet susreta čovjeka s Bogom

FENA Saopćenje

MEĐUGORJE, 4. kolovoza (FENA) - Nadbiskup Henryk Hoser, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorju predslavio je trećeg dana Festivala mladih u Međugorju središnje večernje misno slavlje, a koncelebriralo mu je 689 svećenika.

Izravni prijenos preko live streama Informativnog centra Mir Međugorje gledan je s rekordnih 2.258.400 jedinstvenih IP adresa.

Nakon svete mise deseci tisuća mladih sudjelovali su u procesiji s Gospinim kipom i klanjanju Isus u Presvetom Oltarskom Sakramentu, a međugorski župnik pročitao je pozdrave koje je mladima, kao i ranijih godina, uputio bečki nadbiskup kardinal Christoph Schönborn.

Na početku svoje propovijedi nadbiskup Henryk Hoser kazao je kako "još jedan dan Festivala mladih potvrđuje što je Međugorje".

Tajna Međugorja je nevidljiva stvarnost, ali intenzivna i jako prisutna. Ovo je svijet duha, svijet susreta čovjeka s Bogom. Taj se susret događa u dubini svakoga od nas. Događa se u srcu  čovjeka. Ovo jadno ljudsko srce koje 'skače od radosti i shrvano je od bola'. Ovo jadno ljudsko srce bolesno i komplicirano, kao što kaže prorok Jeremija: 'Podmuklije od svega je srce. Jedva popravljivo, tko da ga pronikne?', zapitao se nadbiskup Hoser, pojasnivši kako je "ljudsko srce, pogotovo kod mladih jednako osjetljivo i na dobro i na zlo, pogotovo kada se radi o nepravdi".

Naglasio je kako su svi ljudi, a posebno mladi neobično osjetljivi na nedostatak pravednosti i jako pate zbog šteta koje su im nanesene.

Dodao je kako se borba dobra sa zlom ostvaruje u našem srcu, a to ljudsko srce Bog savršeno poznaje jer čovjek gleda na oči, a Jahve gleda što je u srcu.

U nedjelju će svetu misu u crkvi sv. Jakova u Međugorju u 11 sati slaviti sisački biskup mons. Vlado Košić, a večernju svetu misu predslavit će vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Međugorje očekuje veći povratak hodočasnika iz Italije (VIDEO)

Međugorje: Nadbiskup Cavalli na Mladifestu pozvao mlade da s oduševljenjem žive današnjicu (VIDEO)

Video materijal s konferencije za medije povodom 34. Mladifesta

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo