Magazin     | 04.08.2019. 10:46 |

Koncertom Prljavog kazališta zatvoren 17. WHF

FENA Ivan Crnjac

ŠIROKI BRIJEG, 4. kolovoza (FENA) – Koncertom zagrebačkog rock sastava Prljavo kazalište te dodjelom nagrada u subotu navečer u Širokom Brijegu zatvoreno je 17. izdanje West Herzegowina Festa (WHF).

Nekoliko tisuća ljudi na festivalskom trgu pored parka Sajmište uz rijeku Lišticu dočekalo je 'Prljavce' par minuta prije ponoći, a popularni dečki iz Dubrave svakako su opravdali očekivanja i poznatim bezvremenskim hitovima zabavili mnogobrojnu publiku. 

"Mojoj majci", "Mi plešemo", "Crno-bijeli svijet" i drugi hitovi dobro su zvučali zahvaljujući odličnom ozvučenju, a po mišljenju gostiju, ovo je bio najbolji koncert na WHF-u unatrag nekoliko godina.

 Posebno emotivan trenutak koji je izazvao oduševljenje publike bio je kad je Jasenko Houra, frontmen 'Prljavaca' pjesmu "Heroj ulice" posvetio Antoniju Zeljki koji je nedavno tragično stradao, a bio je dugogodišnji volonter WHF-a.

Na natječaj West Herzegowina Festa prijavilo se 526 autora. U glazbenom dijelu stiglo je 110 prijava bendova, u filmskom 98 kratkih filmova, u likovnom dijelu željelo se natjecati 55 likovnih umjetnika, a na natječaj za kratku priču prijavila su se 263 autora. 

Prvo mjesto za najbolju kratku priču osvojila je Vladimira Becić za "Gospu od zdravlja", Dugo Selo (Hrvatska), drugo mjesto pripalo je Magdaleni Blažević za priču "U studenom", Mostar (BiH), a treće Elvisu Ljaljić za "Jagodu", Sarajevo (BiH).

 Zlatni lančić, autora Janeza Juha (Slovenija) proglašen je najboljim filmom, dok je posebno priznanje dodijeljeno ostvarenju Jabuka, tri dvopeka, jogurt, autorice Anite Čeko (Split).

 Najboljim bendom proglašen je 'Ki' iz  Kumanova (S. Makedonija).

 U likovnom dijelu najbolji su bili Milena Obradović, Šabac (Srbija) i Josip Ivešić, Žepče (BiH), dok je nagrada za najbolji styling otišla u ruke Ejuba Junuzovića, frontmena benda Ending a Clutter.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Bira se najljepša poštanska marka izdana u 2023. godini

NATO Štab Sarajevo dodijelio nagrade u čast heroja iz cijele BiH

U sjedištu Vlade FBiH uručene nagrade najzaslužnijim sportistima (VIDEO)

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'