Servisne informacije     | 05.08.2019. 07:22 |

BIHAMK - Pojačan promet na većini puteva, posebno u gradskim centrima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. augusta (FENA) - Pojačan promet vozila u jutarnjim satima bilježi se na većini puteva, a posebno u gradskim centrima. Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu.

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, u dužini od dva km vozila saobraćaju dvosmjerno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: Srbljani-Cazin, Jošanica-Stup (u Rajlovcu), Srebrenik-Orašje, Semizovac-Vogošća, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralne puteve M-5 kod Jajca i M-17 u Vrapčićima i Mostaru.

Na graničnim prijelazima Hum i Izačić pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH. Pojačana je frekvencija vozila i na ostalim graničnim prijelazima ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

BIHAMK - U nekim planinskim predjelima ima raskvašenog snijega na cesti

BIHAMK - Kolovoz suh i mjestimično vlažan, brojne dionice sa učestalim odronima

BIHAMK - Kolovozi jutros suhi i mjestimično vlažni, učestali odroni zemlje ili kamenja

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom