Stranačke aktivnosti     | 05.08.2019. 11:59 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

„Situacija je vanredna i konačno je vrijeme za vanrednu sjednicu Skupštine grada povodom zagađenja kancerogenim uljem piralen. Tražimo da sjednica bude transparentna, da se obezbijedi kvalitetan TV prenos, da se omogući prisustvo predstavnika nevladinog sektora koji se bave zaštitom životne sredine, te da se izvještaji o prisustvu piralena u Banjaluci stave na internet stranicu Gradske uprave. Takođe, zahtjevamo da se formira tijelo koje će vršiti nadzor nad rješavanjem ove ekološke katastrofe i da u to tijelo uđe minimalno jedan predstavvnik opozicije i dva predstavnika NVO sektora“, rekao je potpredsjednik Gradskog odbora PDP-a Banjaluka Saša Čekrlija podsjetivši da dva i po mjeseca nakon što je PDP tražio vanrednu sjednicu Skupštine grada Banjaluka ne nadzire rješenje ovog problema.

Čekrlija je zatrašio i izradu mape na kojoj bi bile označene sve lokacije gdje postoji zatrovanost zemljišta piralenom.

„Kada se prave mape šta se gradi u Banjaluci, resursi se ne štede, pa na takvim mapama imamo, između ostalog, i sedamnaest stranica fotografiju jednog čovjeka“, rekao je Čekrlija i dodao da PDP stavlja sve svoje raspoložive kapacitete u rješavanje ovog problema.

Predsjednica Foruma žena PDP-a Banjaluka Dijana Ješić postavila je pitanje gradonačelniku kako želi da bude zapamćen: kao neko ko bježi od stvarnih problema ili neko ko će riješiti ekološku katastrofu današnjice u Banjaluci?

Ona je istakla da je vrijeme da se stvari počnu nazivati pravim imenom, pa umjesto pokušaja umanjenja problema nazivajući slučaj „afera piralen“, treba jasno reći da se radi o ekološkoj katastrofi koja je zadesila Banjaluku.

Ješićeva je postavila pitanje kada će radnici iz „Incela“ biti pregledani, koje mjere će biti preduzete u slučaju potrebe za liječenjem, kako će biti obezbijeđena sredstva i, ukoliko ni vatrogasci koji su gasili martovski požar još nisu pregledani, kada će na red doći ljudi zahvaćeni poplavama do kojih je moglo doći zagađeno zemljište, te oni iz naselja gdje je to zemljište pod okriljem noći izmještano.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo