Bosna i Hercegovina     | 05.08.2019. 12:21 |

Na kući i automobilima u G. Vakufu osvanuli uvredljivi grafiti

FENA Saopćenje

GORNJI VAKUF/USKOPLJE, 5. kolovoza (FENA) – Na obiteljskoj kući, garaži i parkiranim vozilima u mjestu Krupa, općina G.Vakuf- Uskoplje u ponedjeljak su osvanuli grafiti izrazito uvredljivog sadržaja koji upućuju na međunacionalnu netrpeljivost, doznaje se u MUP-u Srednjobosanske županije (SBŽ).  

 Kako navode iz policije, PS Gornji Vakuf- Uskoplje zaprimila je u ponedjeljak prijavu od strane M.P., nastanjenog u mjestu Krupa, općina G.Vakuf- Uskoplje, da su tijekom noći na obiteljskoj kući i vozilima koji su bili parkirani u dvorištu, osvanuli grafiti izrazito uvredljivog sadržaja.

 Na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su konstatirali da su na obiteljskoj kući, garaži te na pet putničkih vozila koji su bili parkirani u dvorištu, crnom bojom ispisani grafiti izrazito uvredljivog sadržaja koji upućuju na međunacionalnu netrpeljivost.

 S događajem je upoznat dežurni tužitelj koji je na osnovu trenutnih činjenica mogao konstatirati da događaj najvjerojatnije ima obilježja kaznenog djela Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti.

 Istraga je u tijeku. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Sramotni grafiti i danas po Splitu

Zamjenik gradonačelnika Helsinkija uhvaćen kako ispisuje grafite

Srbija: Zahtjevi za uklanjanje grafita posvećenih ratnom zločincu Ratku Mladiću

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu